Undergroundgym Sportschool in Arnhem

Push & Pull Training bij Underground Gym

Onderdeel van de groepslessen

Elke Vrijdagavond: Push & Pull met Amber

Ben je klaar om je grenzen te verleggen? Elke vrijdag van 19:00 tot 20:00 uur leidt Amber je door een intensieve Push & Pull training bij Underground Gym. Of je nu een beginner bent of een gevorderde, deze sessie is perfect om je kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Tijdens de training focussen we op hardcore pompen met een scala aan oefeningen zoals push-ups, pull-ups, chin-ups, en bench-press. Wil je jouw eerste echte pull-up leren? Of streef je naar 20 pull-ups achter elkaar? Start je weekend goed en daag jezelf uit met Amber.

Meld je aan voor een GRATIS proefles!

Push & Pull by Amber

Amber heeft en doet nog steeds mee met diverse wedstrijden en is een expert op het gebied van krachtoefeningen en daarmee de perfecte trainster voor de Push & Pull.

Naast het feit dat je er echt sterk van gaat worden zal Amber er ook voor zorgen dat je houding goed is en dat je de oefeningen goed uitvoert.

Alles over Pull-ups: De Ultieme Krachtoefening

Pull-ups zijn een van de meest effectieve oefeningen voor het opbouwen van bovenlichaamkracht en spiermassa. Deze oefening is een echte test van kracht en uithoudingsvermogen en is een essentieel onderdeel van veel fitnessroutines. Of je nu streeft naar je eerste pull-up of je bestaande prestaties wilt verbeteren, deze sectie biedt alle informatie die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Wat zijn Pull-ups?

Pull-ups zijn een compound oefening die meerdere spiergroepen in het bovenlichaam tegelijk aanspreekt, waaronder de rugspieren, armen en schouders. De basisbeweging bestaat uit het optrekken van je lichaam aan een horizontale stang totdat je kin boven die stang is, en vervolgens weer gecontroleerd naar beneden laten zakken.

Voordelen van Pull-ups

 1. Versterking van de rugspieren: Pull-ups focussen zich vooral op de latissimus dorsi, de grootste spieren in je rug.
 2. Ontwikkeling van de armspieren: Biceps en onderarmspieren worden intensief gebruikt tijdens het uitvoeren van pull-ups.
 3. Verbetering van de gripkracht: Door regelmatig pull-ups te doen, verbeter je ook je grip, wat nuttig is voor andere krachtoefeningen.
 4. Verhoging van functionele kracht: Pull-ups helpen bij het opbouwen van kracht die nuttig is voor alledaagse activiteiten en andere sporten.
 5. Flexibiliteit in training: Pull-ups kunnen bijna overal worden uitgevoerd waar een stevige stang beschikbaar is.

Hoe Voer je een Correcte Pull-up Uit?

 1. Startpositie: Hang met gestrekte armen aan de pull-up stang, met je handen ongeveer schouderbreedte uit elkaar.
 2. Beweging: Trek jezelf omhoog door je ellebogen naar beneden en naar achteren te trekken, totdat je kin boven de stang is.
 3. Eindpositie: Laat jezelf langzaam en gecontroleerd terugzakken naar de startpositie.

Tips voor Beginners

 • Gebruik Assistentie: Als pull-ups te uitdagend zijn, begin dan met assistentie van een pull-up band of een pull-up machine die een deel van je gewicht kan dragen.
 • Negatieve Pull-ups: Focus op het langzaam laten zakken van je lichaam om kracht op te bouwen.
 • Consistentie: Oefen regelmatig en probeer het aantal herhalingen geleidelijk te verhogen.

Uitdagingen voor Gevorderden

 • Gewicht Toevoegen: Gebruik een gewichtsriem om de intensiteit te verhogen.
 • Variatie in Grip: Wissel tussen een wijde, smalle, onderhandse of bovenhandse grip om verschillende spiergroepen aan te spreken.
 • Explosieve Pull-ups: Trek jezelf snel omhoog en laat jezelf gecontroleerd zakken.

Join Our “Push & Pull” Session!

Ben je gemotiveerd om je pull-up vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Sluit je aan bij onze “Push & Pull” trainingssessies onder leiding van Amber, elke vrijdag van 19.00-20.00 uur bij Underground Gym. Of je nu aan je eerste pull-up werkt of je record wilt breken, Amber helpt je je doelen te bereiken. Meld je nu aan voor een gratis proefles!

De Kracht van Push-ups: Een Essentiële Oefening voor Iedereen

Push-ups zijn een van de meest veelzijdige en effectieve oefeningen die je kunt integreren in je fitnessroutine. Ze vereisen geen apparatuur, kunnen bijna overal worden uitgevoerd, en leveren aanzienlijke voordelen op voor je hele lichaam. Hier vind je een diepgaande blik op push-ups, inclusief hun voordelen, technieken, en variaties om je training te diversifiëren.

Wat zijn Push-ups?

Push-ups zijn een basis lichaamsgewichtoefening die de borst, triceps, schouders en de kernspieren traint. Het is een compoundoefening, wat betekent dat het meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt, wat leidt tot verbeterde functionele kracht en efficiënte calorieverbranding.

Voordelen van Push-ups

 1. Versterkt Meerdere Spiergroepen: Voornamelijk richten push-ups zich op de borst, schouders, en triceps, maar ze werken ook intensief aan de core en de lagere rug.
 2. Verbetert de Core Stabiliteit: Regelmatige uitvoering van push-ups helpt bij het versterken van de stabiliserende spieren rond de buik en onderrug.
 3. Verhoogt de Metabolische Rate: Door meerdere spiergroepen tegelijkertijd aan te spreken, verhogen push-ups je hartslag, wat bijdraagt aan een hogere verbranding van calorieën.
 4. Verbetering van de Houding: Door de core te versterken, helpen push-ups ook bij het verbeteren van je algehele houding.
 5. Aanpasbaarheid en Variatie: Er zijn talloze variaties mogelijk met push-ups, waardoor ze geschikt zijn voor alle fitnessniveaus.

Hoe Voer je een Correcte Push-up Uit?

 1. Startpositie: Begin in een plankpositie met je handen iets wijder dan schouderbreedte op de grond.
 2. Beweging: Buig je ellebogen en laat je lichaam zakken tot je borst bijna de grond raakt. Houd je lichaam recht en je core aangespannen gedurende de beweging.
 3. Eindpositie: Duw jezelf terug omhoog naar de startpositie door je armen te strekken.

Tips voor Beginners

 • Vereenvoudigde Versies: Begin met push-ups tegen de muur of op de knieën als je moeite hebt met de standaard push-up.
 • Focus op de Vorm: Zorg dat je rug recht blijft en je core aangespannen om blessures te voorkomen en de effectiviteit van de oefening te maximaliseren.
 • Consistentie is Belangrijk: Doe regelmatig push-ups om kracht op te bouwen en verbeteringen te zien.

Uitdagingen voor Gevorderden

 • Verhoog de Intensiteit: Voeg gewichten toe op je rug, draag een gewichtsvest, of probeer explosieve push-ups.
 • Probeer Variaties: Inclusief diamant push-ups, archer push-ups, en one-arm push-ups om verschillende spiergroepen verder uit te dagen.
 • Verhoog het Volume: Voer meer sets en herhalingen uit, of probeer push-ups met een langzamere tempo voor een grotere uitdaging.

Sluit je aan bij onze Trainingssessies

Klaar om je push-up skills te verbeteren of uit te breiden? Doe mee met onze “Push & Pull” sessies op vrijdagavond, geleid door Amber bij Underground Gym. Ongeacht je huidige niveau, Amber kan je helpen je techniek te verfijnen en nieuwe doelen te stellen. Meld je aan voor een gratis proefles vandaag!

Door de vele voordelen en variaties van push-ups zijn ze een onmisbare oefening voor zowel beginners als gevorderden. Met regelmatige beoefening kun je aanzienlijke verbeteringen in kracht, uithoudingsvermogen en algehele fysieke fitheid bereiken.

Hoe maak je een Push-up?

In onderstaande video legt Ben exact uit hoe je een goede push-up kunt maken.

* Maandelijks opzegbaar

Wat kost een groepsles abonnement in Arnhem?

* Met een groepsles abonnement kun je ook combineren met kickboksen, je kan dus een groepsles volgen en op een andere dag kickboksen

SPECIALE KORTING VOOR LEDEN VAN UNDERGROUNDGYM ARNHEM BIJ OLB ARNHEM

Word nu lid van Undergroundgym Arnhem en profiteer van exclusieve voordelen! Als lid van onze gemeenschap krijg je een fantastische 10% korting bij OLB Arnhem, dé vechtsport & fitness specialist.

UGG-01

1x per week
49
50
Maandelijks
 • Krachttraining
 • Conditietraining
 • Kickboksen
 • Streetworkout
 • Calisthenics
 • Kickboksen

UGG-02

2x per week
57
50
Maandelijks
 • Krachttraining
 • Conditietraining
 • Kickboksen
 • Streetworkout
 • Calisthenics
 • Kickboksen
Populair

UGG-03

Onbeperkt
65 Maandelijks
 • Krachttraining
 • Conditietraining
 • Kickboksen
 • Streetworkout
 • Calisthenics
 • Kickboksen

UGG-04

10 rittenkaart
150 6 maanden geldig
Drop-in €15
 • Krachttraining
 • Conditietraining
 • Kickboksen
 • Streetworkout
 • Calisthenics
 • Kickboksen

Waarom OLB Arnhem?

OLB Arnhem, gevestigd in het hart van Arnhem, is niet zomaar een winkel; het is de oudste vechtsportwinkel van Nederland, met een geschiedenis die teruggaat tot 1916. Hun assortiment is indrukwekkend en divers, met alles van bokshandschoenen en scheenbeschermers tot judopakken en andere essentiële vechtsportartikelen. En het stopt niet bij vechtsporten; OLB Arnhem biedt ook een breed scala aan fitnessartikelen, waaronder crossfitkleding, crossfitschoenen, sportvoeding, en andere fitnessmaterialen.

Deskundig Advies

Bij OLB Arnhem ben je verzekerd van deskundig advies. Dankzij hun jarenlange ervaring in diverse vechtsporten, ben je altijd in goede handen. Of je nu een beginner of een topsporter bent, het ervaren en gespecialiseerde personeel van OLB staat klaar om je te helpen met hun uitgebreide kennis en advies.

Hoe Profiteer Je van Deze Korting?

Het is heel eenvoudig! Bezoek OLB Arnhem en vermeld dat je lid bent van Undergroundgym Arnhem om jouw exclusieve 10% korting te claimen. Of je nu op zoek bent naar uitrusting voor je training of advies nodig hebt over de beste fitnessproducten, OLB Arnhem is de plek waar je moet zijn.

Sluit je aan bij Undergroundgym Arnhem en ontdek de voordelen van trainen met de beste, terwijl je geniet van speciale kortingen bij OLB Arnhem, jouw vechtsport & fitness expert!

PROBEER HET ZELF!

Ervaar het verschil en boek vandaag nog je proefles bij Undergroundgym Arnhem. Wij zijn er klaar voor. Jij ook?